Instruktioner

Här hittar du all information som behövs för att komma igång med simulatorn när du väl fått hem den. Installationen förklaras på ett smidigt sätt steg-för-steg som ser till att du kommer igång så fort som möjligt!

OBS!

Koppla INTE in rattens USB-sladd i din dator förrän du gjort klart Steg 3 Spänn fast alla delar i denna guide.

1
Uppackning

När ditt paket har anlänt är det viktigt att först öppna och se så att alla delar är med.

I paketet medföljer:

1x Ratt
1x Pedaler
1x Strömadapter
1x Växelspak
Användardokumentation

2
Koppla ihop alla delar

Ta fram ratten, pedalerna, växelspaken och strömadaptern och lägg de relativt nära varandra. Du behöver inte fästa dessa ännu. Det underlättar för dig att först koppla ihop alla sladdar och sedan gå vidare till att fästa alltsammans i ex. ett bord eller dylikt. Fördelaktigt är att välja ett bord i en höjd så att du sitter bekvämt, med ratten i liknande höjd som i en faktisk bil.

För att det inte ska bli alltför trångt med alla sladdar på undersidan så finns det kanaler där du kan trä in sladdarna på ett smidigt sätt.

2) Ta sedan sladden som går från pedalerna (den liknar växelspakens sladd) och koppla in den på rattens undersida. Rätt uttag för denna sladd har också en ikon ovanför uttaget på rattens undersida, en pedal-ikon.

3) Koppla sedan in strömadaptern som medföljer i paketet, först på rattens undersida och sedan i ett eluttag i ditt hem. Adaptern kommer i två delar, en kloss-liknande del och en sladd. Sätt ihop dessa först innan du kopplar in sladden i eluttaget.

OBS! Koppla INTE in rattens USB-sladd i din dator förrän du gjort klart nästa steg i denna guide (Steg 3 Spänn fast alla delar).

3
Spänn fast alla delar

Efter att du kopplat alla sladdar förutom rattens USB-sladd är det dags att börja spänna fast samtliga delar i förslagsvis ett skrivbord.

 

Börja med att fästa växelspaken (på höger sida av ratten). Den har tre klämmor, två översidan och en på undersidan. Dessa spänner du åt genom att skruva på klämknopparna. När växelspaken sitter tillräckligt fast i bordet kan du låsa fast klämmorna genom att trycka klämknopparna försiktigt nedåt tills du hör ett klick.

Nu ska du fästa ratten som du gör på ett liknande sätt som för växelspaken. Ratten har endast två klämmor som du på liknande sätt skruvar på klämknopparna för att fästa.

När ratten sitter tillräckligt stadigt fast i bordet kan du låsa klämmorna genom att trycka klämknopparna försiktigt nedåt tills du hör ett klick.

För att pedalerna inte ska glida runt så finns det ett mattgrepp på undersidan. Tryck bakåt på klämman för att släppa ner mattgreppet.

6
Kalibrering

När du har kopplat ihop samtliga sladdar och fäst alla delar stadigt i ett bord är det dags att koppla in USB-sladden som går från rattens undersida. Koppla in den i valfritt USB-uttag på din dator och se till att INTE hålla i ratten samtidigt som du gör detta.

Om du har kopplat alla sladdar korrekt bör ratten börja rotera av sig själv, detta är normalt och kallas självkalibrering. Efter att ratten slutat snurra bör du kunna känna ett visst motstånd när du försöker vrida på den och då vet du att den fungerar som den ska.

8
Installera programvara

Det sista du behöver göra för att kunna påbörja din körning inuti simulatorn är att ladda ner vår programvara. Detta gör du enkelt genom att klicka på knappen “Till nedladdning” nedanför som tar dig till en ny sida med instruktioner för hur installationen går till.