Lektioner i bil

Lektioner i bil

Hos oss sitter du säkert. Tillsammans med erfarna, licensierade och engagerade trafiklärare, i moderna och trygga bilar. All utbildning planeras och anpassas efter dig och dina behov.

Så fungerar det

Lektionerna inleds med en kort genomgång av innehållet som du och din trafiklärare kommit överens om tidigare i er gemensamma planering. Har du kört ett tag kan ni komma överens om vad lektionen ska innehåll på plats, utifrån dina behov där och då. Använder du Safe Körkortsapp ser du enkelt vad som är ditt nästa steg och vilken teori du behöver läsa på innan din lektion. Med bra förberedelser blir resultatet bättre.

När genomgången är klar är det dags att börja övningsköra. Beroende på var du befinner dig i utbildningen, och vad som är planerat att öva på tillsammans, kör antingen läraren eller du själv till ett lämpligt övningsområde. Ofta erbjuder sig läraren att demonstrera övningen, för att du som elev ska veta vad som är viktigt att tänka på. Att övningen visas i förväg är förstås vanligare i början av utbildningen.

Lektionen avslutas med en genomgång av vad som har gått bra och vad du behöver öva på mer. Resultatet skrivs in i körkortsappen, så att du och din handledare hemma kan se vad du har övat på, och vad du behöver öva på mer. För dig som kör mycket hemma blir det ett bra verktyg för att kunna kombinera egen övningskörning med den i trafikskolan på ett effektivt sätt.

Lektionerna är 80 minuter långa. Vill du köra längre kan du boka två lektioner i rad.

Våra trafiklärare

Genom att kombinera många års erfarenheter från traditionella körskolor, med god pedagogik och innovativ teknik, kan våra licensierade trafiklärare erbjuda en smartare och säkrare körutbildning till ett bättre pris.

För oss på Safe är ditt resultat det viktigaste, inte att sälja så många enskilda lektioner som möjligt. Därför planeras och anpassas all vår utbildning efter dig och dina behov. Och därför kan du förvänta dig ett engagemang och tydlighet utöver det vanliga.

Våra bilar

Till alla våra lektioner används Volvo V90 och Volvo V60, både av trafiksäkerhetsskäl och miljöhänsyn. Alla våra bilar drivs med biodrivmedel HVO 100.

Hur kommer jag igång?

Så snart du fått ditt körkortstillstånd kan du gå in på vår bokningssida och boka en lektion med
någon av våra trafiklärare. Du ansöker om tillståndet hos Transportstyrelsen. Läs mer under Resan till körkort.